2018. október 1., hétfő

Miért kellene Magyarországnak csatlakozni a Európai Ügyészséghez (EPPO-hoz)?




Engedjétek meg nekem a tegezést. Angolként bajom van a magázással.

Tegyük föl, egy elkötelezett Fidesz támogató vagy, miért kellene mégis a Hadházy Ákos-féle kezdeményezést támogatni, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez?

Az Európai Ügyészség nem jelent beavatkozást Magyarország belügyeibe, mivel csak az uniós támogatások felhasználását ellenőrzi. Ha felmerül gyanú a EU-s támogatások felhasználásával kapcsolatban, az ügyeket magyar bíróság tárgyalja.

Ha úgy gondolod, hogy minden a legnagyobb rendben van az európai pénzek elköltése területén, akkor a kormánynak és a fideszes vezetőknek nincs mitől tartani, és az ország csatlakozása a kezdeményezéshez a szavazati döntésed helyességét fogja bizonyítani. 

Vagy talán van kételyed? Akkor meg végképp ezt a kedvezményezést kell támogatni.

Ha a Fideszre szavaztál, mert úgy gondolod, hogy jelenleg nincs jobb alternatíva, de szívedben tudod, hogy az uniós pénzek terén igenis vannak komoly gondok, akkor úgyszintén támogatni kell a kezdeményezést. 

Az eredmény? Egy tisztábban működő Fidesz, több pénz jut az égetően szükséges beruházásokra, kevesebb landol a haverok zsebeiben. Több új kórház, iskola, kevesebb Tiborcz, Mészáros, urizálás stb.

Tegyük föl, hogy nem szavaztál a Fideszre - és ez most mindegy, hogy melyik párt mellé tetted az ikszet - akkor itt az ideje felébredni a választások okozta csüggedtségből és aktivizálni magad.

Az európai ügyészséghez való csatlakozás fontos fékeket és egyensúlyokat épít be a rendszerbe, biztosítva legalább, hogy a jelenlegi kormány kényszerül tisztábban bánni az EU-s pénzekkel, biztosítva neked és gyerekeidnek egy jobb jövőt.

Fontos még tudni, hogy Csehország, Szlovákia, Románia és Ausztria is helyesen csatlakozott a kezdeményezéshez.

Ennyi a V4-es szolidaritásról. A csehek, szlovákok, románok stb.  pontosan tudják, hogy mi a jól felfogott érdekük. 

Kedves Fideszes ismerősek, az a helyzet, hogy az a baj, hogy a nagy szabadságharc az EU-tól való tényleges szabadulást jelentheti. 

Mi lesz a gyerekeiddel, akik szanaszét az Európai Unióban dolgoznak. Hazajönni kényszerülnek, mert nem kapnak tartózkodási engedélyt? Fognak Neked valaha ezt megbocsájtani?

Jobb lesz majd a kelethez tartozni? Ott se pénz, se perspektíva, csak üres szavak. Ezt akarod a gyerekeidnek, unokáidnak? A Fideszes támogatóinak felelősséggel tartoznak a társadalomnak, hogy a saját politikusai körében kikényszerítik a korrupciómentességet.  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése